EN / NL / FR / DE

Welkom bij OQEMA

OQEMA is een internationaal actief distributiebedrijf voor chemische grondstoffen en specialistische producten met hoofdkantoor in Mönchengladbach. Wij zijn een familiebedrijf, niet alleen van oudsher, maar ook uit volle overtuiging. Altijd betrouwbaar. Altijd benaderbaar. Altijd in de buurt. En dat al 90 jaar.

Dankzij onze continue groei hebben wij in de laatste twee decennia onze intrede kunnen doen op de distributiemarkten van bijna alle Europese landen. Zo vindt u ons al in Duitsland, de Benelux, Oost–Europa, Engeland en nog vele andere belangrijke markten. Onze klanten kunnen erop rekenen dat ze bij ons alles vinden wat ze zoeken.

Producten

Van de A van aceton tot de Z van zinksulfaat. Ons assortiment bevat duizenden producten op basis van natuurlijke of petrochemische grondstoffen. Dankzij dit productaanbod zijn wij actief als distributeur voor bijna alle verschillende branches. Dit aanbod bestaat zowel uit chemische grondstoffen als specialistische producten, die wij graag aan u toelichten. Al onze producten kunnen we feilloos leveren in vele verpakkingsgrootten, tot volledige truckladingen aan toe.

 • Anorganisch
  • Zuren
  • logen
  • Vaste stoffen
  • Waterbehandeling
 • Organisch
  • Zuren
  • Logen
 • Regeneraten
 • Automotive/​AdBlue, elektronica/​fotovoltaïca, epoxyharsen en –hardingsmiddelen, Feed & Food, fijnchemie, keramisch gips, vulstoffen/​pigmenten/​kleurstoffen, kiezelzuren en matteermiddelen, Life Science, oppervlakte–engineering, plantaardige oliën en vetzuren, zeldzame aardmetalen, ontschuimers en bindmiddelen
 • etc.

Kwaliteit en Veiligheid

Wij kennen de waarde van kwaliteit en duurzaamheid, zowel in economische als in ecologische zin. Voor ons is het vanzelfsprekend dat we onze verantwoordelijkheid tegenover milieu en samenleving net zo serieus nemen als onze betrouwbaarheid tegenover onze klanten.

Banen

Het beste van beide werelden. Dat is wat u mag verwachten van OQEMA. Wij weten niet alleen waar we vandaan komen, maar we weten ook precies waar we heen willen. Wij nemen de kernwaarden van de middenstand serieus. We kennen het belang van duurzaamheid, bescheidenheid, gezond verstand, continuïteit, betrouwbaarheid en fair play.

En we weten dat elke kleine onderneming kan uitgroeien tot iets groots. Die weg hebben we zelf ook afgelegd. Toch willen we de waarden van de middenstand zoveel mogelijk in ere houden. Want op die basis kunnen we groei en innovatie op de eerste plaats zetten en u blijven bieden wat u van ons gewend bent.

Locaties

OQEMA is opgericht in 1922 en heeft ondertussen een marktleidende positie in de Europese chemicaliëndistributie. Al twee decennia lang laten we voortdurende, bovengemiddelde groei zien. Wij hebben een duidelijk doel voor ogen!

We horen nu al bij de 10 grootste chemicaliëndistributeurs in Europa, maar daar willen we het niet bij laten. We willen naar de nummer één. Waar we ook actief zijn, onze kracht is altijd onze specifieke kennis van de plaatselijke inkoop– en verkoopmarkten.

Op al onze locaties geven we u graag advies!